maandag 21 januari 2013

Correctie BTW voor privé gebruik auto

De laatste BTW-aangifte van het jaar 2012 moet binnenkort gebeuren (31 januari 2013). Deze is er een waar je naast de normale kwartaal- en maand-aangifte's extra moet opletten. Zo moet je als ondernemer een BTW-correctie voor privé gebruik van de auto van de zaak opnemen.

Dat de ondernemer die onder de Omzetbelasting werkt moet alle BTW die op verkoopfacturen in rekening brengt afdragen aan de fiscus. De BTW op alle aankomen (voordruk) mag daar weer van af worden getrokken. Dat geld dus ook voor alle facturen die betrekking hebben op de auto van de zaak (denk aan brandstof, onderhoud etc.). De auto van de zaak wordt vaak ook gebruikt voor privé-ritten. Hier moet aan het einde van het jaar een deel worden gecorrigeerd. Sinds 1 juli 2011 moeten we ook het woon-werk tot privé gebruik rekenen.

De regeltjes zijn helder. Er zijn echter 2 verschillende tarieven. Wanneer welk tarief? Ja daar moet je even voor gaan zitten. Waarover? Aanschaf waarde zonder of met BTW, BPM?

Avise La Finance kan u hierbij helpen, maar de tijd dringt dus als dit voor u van toepassing is neem dan snel contact met ons op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten